Fizioterapija se bavi prepoznavanjem i povećavanjem mogućnosti pokreta unutar područja unapređenja, prevencije, tretmana i rehabilitacije. Fizioterapija je usluga koju obavlja, vodi ili nadgleda fizioterapeut, a sastoji se od procjene, utvrđivanja funkcionalnog statusa (fizioterapeutska dijagnoza), planiranja, intervencije i evaluacije. Fizioterapeuti procjenjuju, planiraju i provode rehabilitacijske programe kojima poboljšavaju ili oporavljaju ljudske motoričke funkcije, povećavaju sposobnost pokreta, ublažuju bol te liječe tjelesne poteškoće povezane s ozljedama, bolestima i drugim oštećenjima. Služe se različitim fizioterapijskim vještinama kao što su pokret/kretanje, ultrazvuk, primjena toplinskih modaliteta, laser i dr.

 

Ginekološka djelatnost poliklinike Đurić uz stručno savjetovanje specijalista ginekologa nudi optimalne uvjete analize, dijagnostike i liječenja. U suvremeno opremljenoj ordinaciji obavljaju se preventivne i dijagnostičko-terapijske usluge u cilju očuvanja i unapređenja zdravlja žena svih dobi. Ordinacija je opremljena najsuvremenijim dijagnostičkim uređajima. Svakoj pacijentici individualnom pristupamo u cilju kvalitetnog i povjerljivog odnosa.  

Ultrazvuk je sigurna i bezbolna dijagnostička metoda kojom se pomoću visokofrekventnih valova zvuka stvaraju slike unutrašnjosti tijela. Ultrazvučne slike u realnom vremenu prikazuju strukturu i gibanje tijela, kao i protok krvi kroz krvne žile.

Color doppler krvnih žila ultrazvučna je pretraga koja omogućuje prikaz krvnih žila i njihovih stijenki.

Ultrazvuk lokomotornog sustava je jedna od metoda za analizu promjena na mekim tkivima sustava organa za pokretanje (mišićima, tetivama, ligamentima) te zglobovima (istegnuća i puknuća zglobne čahure, izljev). Pruža mogućnosti dinamičkog pregleda mišića, tetiva i zglobova  te kao pomoć kod punkcije površinskih tvorbi  (dijagnostičke i terapijske).

 

                       FIZIKALNA TERAPIJA

  •          mr. sc. VENCELJ ČULJAK, dr. med.,                 specijalist traumatologije i ortopedije    
  •          
  •         MARINA KOVAČEVIĆ, mag. physioth.

                           GINEKOLOGIJA

                 mr. sc. PREDRAG ĐURIĆ, dr. med.,                             spec. ginekologije i porodništva

        doc. dr. sc. ŽELJKO DUIĆ, prim. dr. med.,                        spec. ginekologije i porodništva

            ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA

 dr. LANA POSTRUŽIN GRŠIĆ, spec. radiologije